maanantai 11. maaliskuuta 2019

Minusta ja alkuvalmisteluista

Olen toisen vuoden lähihoitaja-opiskelija Turun ammatti-instituutista, osaamisalana sairaanhoito- ja huolenpito. Tämän blogin tarkoitus on kertoa kv-vaihdosta Kanadan Torontossa, harjoittelupaikkana Suomi-Koti (http://www.suomikoti.ca/). Harjoittelu sijoittuu keväälle 2019 ( 4.3-13.4.2019) . Poikkeuksellisen tästä harjoittelusta tekee mukana matkustava perheeni: Ilari ja lapset 8v, 7v ja 4v. Ilarikin pitää blogia koko reissun ajan, vähän eri näkökulmasta (https://www.offexploring.com/ilari).

Minä ja mukaan viikoksi lähtevä ope, Kaarina
Täältä kaikki alkoi eli Turun ammatti-instituutti, Sosiaali-ja terveysala
Ajatus työrupeamasta/harjoittelusta ulkomailla on kiinnostanut jo pidemmän aikaa ja lähihoitajaopintojen kautta tähän tarjoutui vihdoin tilaisuus. Tarkoitus oli hakeutua kv-vaihtoon johonkin kaukaiseen maahan. Pyörittelin mielessäni kaukomaita: Japania, Kiinaa, Thaimaata, Intiaa, Nepalia.. Halusin vaihtoon johonkin sellaiseen maahan, jossa todella tuntisi kulttuurin erilaisuuden sekä töissä, että vapaa-ajalla. Mukana matkustava perheeni asetti kuitenkin jonkinlaiset raamit maa-valinnalle. Kanadan valikoituminen lopulta kohdemaaksi oli aikamoinen ilouutinen, sillä maalla on hyvä ja turvallinen maine. 

Valmistautuminen vaihtoon alkoi syksyllä 2018 osallistumalla kolmeen kv-valmennuskertaan. Vaihtoa varten piti laatia oma cv englanniksi sekä siihen liitettävä motivaatiokirje tulevaa harjoittelupaikkaa varten. Tässä vaiheessa maasta ei ollut vielä mitään tietoa. Sen jälkeen tätä harjoittelua koordinoiva Kajaanin ammattiopisto, joka koordinoi Kanada verkostoa (https://finvet.fi/fi/kanadaverkosto), otti vetovastuun. Kanada-verkosto järjesti vielä muutaman skype-palaverin Kanadaan lähtijöille, joita tässä ekassa erässä oli kaksi opiskelijaa: minä Turusta, Tervolasta Minna ja Turun ammatti-instituutista opettaja Kaarina ensimmäisen viikon ajaksi. Skype-palaverissa annettiin tarkempaa tietoa tarvittavista asiakirjoista ym. Erityisesti maahantuloa varten oli varalla dokumentti koululta ja Suomi-Kodista kaiken varalta, etteivät erehdy luulemaan, että tulemme töihin maahan ilman työlupaa. Muita asiakirjoja olivat mm. Training Agreement, rahoitussopimus, arviointilomake ja tapaturmavakuutustodistus. Paperien kanssa meni vähän viime tippaan ja kävin vielä lähtöä edeltävänä päivänä niitä koululta hakemassa. 

Kamppeet kasassa
Lähtöpäivä oli hermostunutta pakkailua ja panikointia matkasta. Lisäksi vielä lasten kamojen tsekkaamista ja panikoimista niistäkin. Koko päivä taisi olla yhtä panikoimista. Mulla lähtisi kone ensin ja lapset+Ilari tulisivat hieman myöhemmällä koneella perästä. Islannissa olisi tarkoitus treffata ja lentää määränpäähän samalla koneella. Tämäkin säätö hermostutti, kun edessä oli kolme lentoa ennen Islantia. 



1 kommentti: