keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Matkapäivä


Turun linja-autoasema klo 00.40.

Kello 00.45 starttasi bussi Turun linja-autoasemalta kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Muu perhe jäi vielä muutamaksi tunniksi nukkumaan ja lähtisi matkaan pari tuntia mun jälkeen. Bussimatka meni torkahdellessa ja perillä lentokentällä olin 03.00. Kaksi ensimmäistä lentoa Air Balticilla(Helsingistä Riikaan ja Riikasta Amsterdamiin) ja käsimatkatavarani painoivat tasan sen 8 kg, mikä heillä rajana ennen lisämaksua.

Kuvan pieni potkurimalli hieman jännitti. Kuulin ihmisten vitsailevan, jotta mahdetaanko päästä perille. Vähän jännitti tämä lento, mutta matka taittui nopeasti. Lennettiin matalalla ja maisemat olivat hienot.

Näillä halpalennoilla on tarkaa tuon painon kanssa..

Kaksi ensimmäistä lentoa taittuivat nopeasti ja kolmatta jännitin, sillä tiesin joutuvani kirjaamaan itseni ja matkatavarani ulos Amsterdamin jättikentällä. Koneeni oli jo tunnin myöhässä ja vaihtoaikaa olisi noin 1,5h. Kyselin koneessa mahdanko ehtiä ja minulle vastattiin päätä pudistellen, että kannattaa juosta. Juoksin sitten loputtomalta tuntuvan terminaalin läpi matkatavarahihnalle ja sieltä laukun saatuani tsekkauduin ulos ja sitten takaisin sisään ja viime hetkellä naama punaisena ja hikeä valuvan ehdin vielä Islannin lennolle.

Amsterdamissa nerokas juoma-automaatti tyhjän juomapullon omaavalle.

Tälläinen myös Helsinki-Vantaalle. Kiitos

Amsterdaminkin lento oli myöhässä ja Islantiin lähtö tapahtui puoli tuntia myöhässä. Onneksi ehdin kentältä ostamaan pientä purtavaa, sillä millään lennolla ei ollut tarjoilua paitsi maksullista tietenkin. Vähän tuli haikea olo kun mietti lentämistä ennen vanhaan kaikkine ilmaisine tarjoiluineen.

Lento Islantiin oli todella miellyttävä. Kone oli tilava ja palvelu lennolla erityisen lämminhenkistä. Kyllä Islantilaiset osaavat!

Islantilainen halpalentoyhtiö, jolla pääsee edullisesti Pohjois-Amerikkaan

Vihdoin Reykjavikissä treffasin perheeni ja olo oli helpottunut. Kaikki yhdessä siirryttiin lastausjonoon, jossa virkailijat tekijät jokaiselle henkilökohtaisen kyselyn: Kuinka kauan viipyy, missä majoittuu, mikä on matkan tarkoitus..ym. Kun kerroin työssäoppimisesta Torontossa, koko perheelleni lätkäistiin huutomerkki - tarra passiin. Sen merkitys jäi avoimeksi. Koneeseen kuitenkin päästiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti