maanantai 15. huhtikuuta 2019

Hoito-alan konferenssissa

Varsinaisen työn lisäksi päästiin osallistumaan muutamaan arjen yläpuolella olevaan tilaisuuteen. Jo tuloviikolla meiltä kysyttiin intoamme osallistua hoitalan (long term care) konferenssiin, joka järjestettäisiin huhtikuun alkupuolella. Toinen tapahtuma, mihin me Minnan kanssa otettiin osaa oli varainkeruutilaisuus (Kielailutapahtuma) Suomi-Kodille.

Konferenssiin meno alkoi lupaavasti. Huhtikuisena lähtöaamuna hypättiin vahingossa väärään bussiin ja posoteltiin aluksi ihan harhareittiä. Onneksi Suvilla oli tuo G-map, minkä avulla päästiin jyvälle reitistä ja osattiin hypätä oikealla pysäkillä pois. Ja siitä sitten oikeaan bussiin. Myöhästyttiin aamiaiselta ja käytiin sitten täällä todella suositussa ja kukkaroystävällisessä Tim Hortons- ravintolassa.

Paikan päällä käytiin kuuntelemassa muutamaa puhujaa. Toinen osoittautui Suomessakin katsojille tutuksi Arelene Dickinsoniksi (Leijonan Luola- ohjelma). Lisäksi kierreltiin messualueella, jossa oli jos jonkinlaista apuvälinettä ja palveluntarjoajaa ikääntyvälle väestölle.

Arelene Dickinsonilla riiitti kuuntelijoita

Minna ja Suvi + Together We Care Program








Tätä konseptia tuntuvat kaikki rakastavan, aina on jonoa.

Messuilla ihmettelin useita lääkekannabiksen esittelijöitä/jälleenmyyjiä. Selvisi, että täällä kannabiksen myynti ja käyttö on laillista sekä omaan käyttöön että lääkkeeksi. Täällä ollessamme avautuikin ensimmäinen putiikki (Hony Pot) Torontossa, jossa kannabistuotteita myydään kaikelle kansalle. Olisiko tässä pelastaja Yhdysvalloissa jylläävään opioidikriisiin? Jotkut tutkimukset osoittavat esimerkiksi sen, että lääkekannabis vähentää kipulääkkeiden tarvittavaa annosta. Kannabista opioidien tilalle? Täällä messuilla kannabistuotteiden markkinointi oli suunnattu ikääntyvälle väestölle.

Lääkekannabista ikääntyneille
                                                                                                                                   
Leijonan Luola ohjelmasta tuttu Arlene Dickinson

Kasvispainotteinen lounas maistui
Päivä oli todella onnistunut ja mukava pieni breikki tuohon 4.50 heräämisiin. Erityisesti noita esiintyjiä olisi voinut kuunnella useampanakin päivänä. Arlenen lisäksi toinen todella mukaansatempaava esiintyjä, jota oltiin kuuntelemassa oli Bill Carr. Hänen teemanaan oli "Deep Service".  Erityisesti muistan miten hän painotti sitä, että hoitoalalla pitäisi olla aina aikaa kuunnella ihmisten tarinoita. Tässä olen täysin samaa mieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti