lauantai 20. huhtikuuta 2019

Vapaa-aika perheen parissa

Ja sitten, tuon työn lisäksi oli vielä tuo perhe. En ollut ehkä ihan miettinyt miten raskasta on loppujen lopuksi opetella uusi työ vieraalla kielellä ja sen lisäksi olla täyspäinen vanhempi lapsilleni. Onneksi puolisoni teki suurimman työn ja hatunnosto hänelle jaksamisesta ja lasten viihdyttämisestä. Jos kiinnostaa tietää mitä kaikkea he vapaa-ajalla tekivät sitä voi lueskella Ilarin blogista: https://www.offexploring.com/ilari. 

Aluksi olisin tarvinnut hieman toipumista tuohon aikaeroon eli olin vähän kateellinen kuullessani opiskelukavereideni pitkistä päiväunista töiden jälkeen. Töiden jälkeen minulla oli vastassa kolme innokasta suuparia kertomassa päivän tapahtumista ja sitten olikin aika lähteä liikenteeseen kolmen lapsen energiaa kuluttamaan. Sillä sitä kyllä riitti. Illalla olin niin naatti, että nukahdin välillä ennen lapsia.

Tekisin kuitenkin kaiken uudelleen. Reissu oli niin yhteensitova ja perhettä yhdistävä juttu, että krooninen väsymys oli pieni hinta niistä hetkistä mitä saimme kokea perheenä. Lisäksi lasten maailma raoittui hieman siitä tutusta ja turvallisesta mitä kotopuolessa on. Täällä esimerkiksi käsite "hullu" sai ihan uuden merkityksen. Sillä noihin mielenterveysongelmaisiin törmättiin vähän väliä. Lisäksi Toronto on niin monikulttuurinen kaupunki, että ihmisten erilainen ulkonäkö ei enää herättänyt kummastusta. Muutama englannin kielenkin sana jäi mieleen. Esimerkiksi keskimmäinen lapsista huusi aina kovaan ääneen "THANK YOU", kun joku avasi oven hänelle. Tätä tapahtui paljon, sillä meillä oli mukana kevyet sateenvarjorattaat.

Ilarin blogista voi lueskella tarkemmin noista riennoista ja retkistä mitä tehtiin. Minulle hienoimpia juttuja olivat retki Niagaran putouksille (missä kannattaa ihan yöpyä), eri kaupunginosiin tutustuminen, yöpyminen CN-Towerin vieressä ja itse CN- Tower.  Tarkoitus oli käydä teatterissa, mutta se jäi..ehkäpä ensi kerralla sitten. Todella mieleenpainuva oli myös asuinalue, jossa asuimme.  Alueella asui pääasiassa hasidijuutalaisia (googletin pukeutumisen perusteella).  Heillä on omat ruokakaupat (elintarvikkeissa lukee "kosher") ja heidän pukeutumisensa erottui hyvin katukuvasta (mustat vaatteet, miehillä ja pojilla pieni pyöreä hattu;kipa tai musta lierihattu, naisilla hameet). Heidän sapattinsa määritti myös kauppojen aukioloaikoja eli perjantaisin auki 16.00 asti ja la kiinni.

Tämän näköistä populaa tuli vastaan ruokakauppareissulla






Ohessa hieman valokuvia reissun kohokohdista:

Ruokapöydän voi väsätä tuolistakin


Niagaralla


Satama-alueella luistelemassa

Kotitöitä riitti reissussakin

Casa Loma


Jääkiekko-ottelussa
Akvaariossa

Täällä voi katsella kaloja alhaalta käsin
Aamupalaksi oli lasten iloksi milloin mitäkin herkkumuroja, valikoimaa riitti

Näitä haettiin kaupasta huokeaan hintaan iltaruuaksi aikuisille
CN-Tower
Katuhodarit maistuivat
Upea näkymä meidän huoneesta Niagaralla
Wolf Lodge
Kakka jätskilä
Ihanaa, Juicy Dumpling
Ystävällinen jätskimies antoi lasten tehdä omat pehmiksensä

Majoituksesta huikeat näkymät
Vielä kerran HOT DOG!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti